ouderkind2019Op zondag 23 juni organiseerde tennisvereniging SVA zoals elk jaar weer een open ouder-kind toernooi. De deelnemers hoeven niet lid te zijn van tennisvereniging SVA. Iedereen kon dus meedoen met zijn/haar vader, moeder, opa, oma, buurman of buurvrouw of wie maar wil. Als de persoon maar 16 jaar of ouder is. De kinderen moeten 7 jaar of ouder zijn.

Het toernooi begon om 14:00 uur, en werd gehouden op onze tennisbanen op Sportpark d’ Olle Streek in Zevenhuizen. Dit jaar hadden we 8 deelnemende teams. De kinderen hadden er veel zin in en hebben erg hun best gedaan.

Er werd gespeeld volgens de regels van de World Tour niveau Groen. Alleen werd er nu op tijd gespeeld. De teams waren in 2 poules ingedeeld en speelden 3 wedstrijden in de poule. Omdat er op tijd werd gespeeld was gelijkspel ook een mogelijke uitslag. De uitslag in de poule werd bepaald op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Bij een gelijk aantal gewonnen wedstrijden gaf het aantal gewonnen games de doorslag. Na de poulewedstrijden speelde elk team nog een keer tegen het team dat op dezelfde plek was geëindigd in de andere poule. Op basis hiervan is de einduitslag bepaald. 

Zo speelden de nummers 2 van beide poules voor de 2e en 4e plaats. Deze wedstrijd ging tussen Ziggy en Tibor en Sander en Folke, en werd door Ziggy en Tibor gewonnen. De finale ging wederom tussen Casper en Alex en Pien en Jeroen. Ook dit jaar werd er weer gewonnen door Pien en Jeroen.

De nummers 1 t/m 3 kregen een mooie medaille voor hun prestatie. Maar niemand ging met lege handen naar huis. Elk kind kreeg nog een presentje in de vorm van een tennisracket met tennisbal sleutelhanger en een demper. Graag tot volgend jaar!

De volledige uitslag:

  1. Pien & Jeroen
  2. Casper & Alex
  3. Ziggy & Tibor
  4. Sander & Folke
  5. Ruben & Gerda
  6. Ben & Henk
  7. Afelien & Tineke
  8. Susan & Johan